Web Analytics Made Easy - Statcounter

زابل- مردم منطقه سیستان این روزها با زبان روزه علاوه بر مشکلات عدیده از جمله گرمای بی سابقه هوا و قطعی آب و برق باید طوفان های شدید همراه با گرد و غبار را نیز تحمل کنند.

خبرگزاری مهر، گروه استان‌ها: در روزهای پایانی ماه مبارک رمضان مردم منطقه سیستان علاوه بر مشکلات عدیده از جمله گرمای بی سابقه هوا، کمبود آب و قطعی برق باید طوفان های شدید همراه با گرد و غبار را نیز تحمل کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

البته این مشکلات برای آن ها موضوع تازه ایی نیست زیرا محرومیت این منطقه یک محرومیت تاریخی است اما نکته ای که بیش از همه مردم منطقه سیستان را آزار می دهد شعارهای بدون عمل مسئولین و عدم تحقق وعده های دولت مردان است.

هوای زابل برای تمام گروه های سنی ناسالم است و شاخص کیفیت هوای زابل با میزان ۱۹۲ میکروگرم در متر مکعب در شرایط ناسالم برای تمام گروه های سنی قرار دارد

به عنوان نمونه روز گذشته سامانه پایش آلودگی هوای کشور اعلام کرد: هوای زابل برای تمام گروه های سنی ناسالم است و شاخص کیفیت هوای زابل با میزان ۱۹۲ میکروگرم در متر مکعب در شرایط ناسالم برای تمام گروه های سنی قرار دارد و این در حالی است که در چند روز اخیر سرعت وزش باد در زابل به ۹۰ کیلومتر بر ساعت رسیده و دید افقی را تا ۱۰۰ متر کاهش داده است.

از همین رو علی ملاشاهی روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار مهر، اظهار داشت: روز گذشته با توجه به شدت وزش باد و گرد و خاک ناشی از آن دید افقی در زابل به هزار و ۵۰۰ متر و در زهک به هزار متر کاهش یافته است.

وی افزود: همچنین بر اساس آخرین نقشه های همدیدی و آینده نگری هواشناسی از روز دوشنبه تا روز چهارشنبه وزش باد شدید همراه با گرد و خاک با سرعت حدود ۸۰ تا ۱۰۰ کیلومتر بر ساعت در این منطقه پیش بینی می شود.

کارشناس هواشناسی سیستان و بلوچستان خاطر نشان کرد: با توجه به سرعت وزش باد طوفان و گرد و خاک و حرکت شن های روان در برخی نقاط شمال سیستان و بلوچستان در این مدت بسیار محتمل است.

وی گفت: از همین رو در محور های زاهدان – بم، ایرانشهر – رودبار و و زابل به نهبندان احتمال کاهش دید و اختلال در تردد به دلیل وزش باد همراه با گرد و خاک در روزهای سه شنبه و چهارشنبه وجود دارد.

گرد و غبار افزایش می یابد

وی افزود: همچنین از عصر فردا در سایر نقاط استان سیستان و بلوچستان انتظار افزایش غبار را داریم که در برخی نقاط همچون نوار غربی و مرزهای شرقی استان در روزهای سه شنبه و چهارشنبه وزش باد نسبتا شدید است.

البته این شرایط آب و هوایی در حالی است که در روزهای گذشته تقریبا همه نقاط استان سیستان و بلوچستان دمای بالای ۴۰ درجه و حتی نزدیک به ۵۰ در جه را تحمل کردند به طوری که دمای هوا در روز جمعه در شهر زاهدان به حدود ۴۴ درجه رسید که رکورد جدیدی در بیشینه دما این شهر در ۶۹ سال گذشته بود و دمای منطقه سیستان نیز در روز جمعه به ۴۹ درجه سانتی گراد بالای صفر رسید.

البته این طوفان ها باعث بروز مشکلات دیگری هچون اختلال در تردد دراین منطقه هم شده است از همین رو روز گذشته دو پرواز «تهران-زابل-ایرانشهر» و «مشهد-زابل» نیز به دلیل وزش باد شدید و گرد و خاک و کاهش دید افقی لغو اعلام شد.

همه این مشکلات زمانی برای مردم منطقه سیستان اتفاق می افتد که با زبان روزه باید با آن ها مواجه شوند و صبورانه فقط آن ها را تحمل کنند.

یکی از مبطلات روزه رسیدن غبار غلیظ به حلق است

از همین رو امام جمعه شهرعلی اکبر در گفت و گو با خبرنگار مهر، اظهار داشت: یکی از مبطلات روزه رسیدن غبار غلیظ به حلق است که این غبار غلیظ تفاوتی نمی کند غبار خوراکی همچون آرد یا غیرخوراکی مثل غبار گرد و خاک باشد.

حجت الاسلام مجتبی اشرفیان افزود: درصورتی که روزه دار عمدا خود را در معرض این غبار قرار بدهد و غبار به حلق روزه دار برسد روزه اش باطل می شود.

وی گفت: با توجه به اینکه ما در روزهای پایانی ماه مبارک رمضان شاهد گرد و خاک شدید در منطقه سیستان هستیم و از طرفی هم مردم با زبان روزه ناچار هستند برای امرار معاش و کارهای روزمره از منزل خارج شوند ناخود آگاه در معرض گرد و غبار قرار می گیرند.

اگر چه رسیدن غبار به صورت سهوی روزه را باطل نمی کند اما نفس کشیدن در هوای آلوده سیستان به نوعی خودکشی است زیرا ریزگردهای آلوده بدترین بیماری های تنفسی، گوارشی و چشمی رابرای مردم این منطقه به همراه دارد

حجت الاسلام اشرفیان خاطر نشان کرد: اگر چه رسیدن غبار به صورت سهوی روزه را باطل نمی کند اما نفس کشیدن در هوای آلوده سیستان به نوعی خودکشی است زیرا ریزگردهای آلوده بدترین بیماری های تنفسی، گوارشی و چشمی رابرای مردم این منطقه به همراه دارد.

وی تصریح کرد: زمانی که سازمان بهداشت جهانی منطقه سیستان و شهر زابل را به عنوان آلوده ترین شهر جهان معرفی می کند، یعنی این منطقه مرکز ثقل بیماری های ناشی از ریزگردها است.

وی گفت: وقتی در شهر تهران به دلیل آلودگی هوای ناشی از ترافیک کارشناسان اعلام می کنند که هر تنفس در هوای تهران معادل استعمال چند نخ سیگاراست پس درمنطقه سیستان که میزان شدت آلاینده ها گاهی بالاتر از چند ده برابر حد بحران است نفس کشیدن در این هواچه حکمی دارد.

امام جمعه شهرعلی اکبر ادامه داد: بعضی کارهای ساده اما حیاتی می تواند مشکل ریزگردها را کمی حل کند به عنوان نمونه ایجاد کمربند سبز در اطرف منطقه سیستان و درختکاری مراکز بحرانی، استفاده از ماسه بادی ها و مرطوب نگه داشتن کف رودخانه ها قطعا این خطرات را به حداقل ممکن می رساند.

وی گفت: اما متاسفانه در موضوع فضای سبز و درختکاری کمترین سهم را آلوده ترین شهر جهان به خود اختصاص داده است به عنوان نمونه در شهر علی اکبر کانون بحران ریز گردها مشخص است و در زمان طوفان مناطق زیادی را این ماسه بادی ها مورد هجوم قرار می دهند و زندگی را برای مردم سخت می کند اما ظاهرا کسی به فکر مردم نیست.

دیرکل منابع طبیعی سیستان و بلوچستان بیشترین هزینه های اداره خود را به کارهای دیگر اختصاص می دهد و از درد و رنج مردمی که در کنار نهرهای خاک وکانون های ریزگرد هستند، خبر ندارد

وی تصریح کرد: مدیرکل منابع طبیعی سیستان و بلوچستان بیشترین هزینه های اداره خود را به کارهای دیگر اختصاص می دهد و از درد و رنج مردمی که در کنار نهرهای خاک وکانون های ریزگرد هستند، خبر ندارد.

حجت الاسلام اشرفیان خاطر نشان کرد: وزش بادهای شدید که حدود ۴ الی۶ ماه زندگی مردم را تحت سیطره قدرت خود قرار می دهد واقعا شرایط زندگی را برای مردم این منطقه دشوار کرده است.

وی با اشاره به اینکه این شرایط دشوار عده زیادی را مجبور به مهاجرت از این منطقه کرده است، افزود: انهار و رود خانه های خشک از مراکزحساس ریزگردها هستند و خشک شدن تالاب هامون این مشکل را مضاعف کرده است و متاسفانه این نعمت بزرگ الهی با سوء تدبیر تبدیل به نقمت شده است.

وی افزود: باید کارگروه آب منطقه سیستان، حقابه ای که از چاه نیمه برای تالاب هامون در نظر گرفته را بیشتر کند و در فواصل نزدیک به هم این آب را که سهم تالاب برای زنده ماندن برای نسل های آینده است را رهاسازی کند.

امام جمعه شهر علی اکبر تصریح کرد: حل بحران ریزگردها همت و اراده عمومی می خواهد که باید استاندار محترم سیستان و بلوچستان کلیه ادارات و مسئولین مرتبط با این موضوع را در خود منطقه سیستان جمع کند و چاره اندیشی کنند تا این مشکل به صورت علمی و دقیق بررسی و حل شود.

اهداء جایزه ملی محیط زیست به استاندار!

اما نکته جالب تر اینکه با وجود این همه مشکل محیط زیستی و آلودگی هوا در منطقه سیستان چند روز قبل، علی اوسط هاشمی استاندار سیستان و بلوچستان در مراسمی با حضور معاون اول رئیس جمهوری و رئیس سازمان حفاظت محیط زیست کشور جایزه نخست دوازدهمین دوره ملی محیط زیست ایران را کسب کرد!

حالا بزرگترین سوالی که مردم منطقه سیستان با آن مواجه هستند این است که با توجه به اینکه سازمان بهداشت جهانی در گزارشی شهر زابل از شهرهای شمال استان سیستان وبلوچستان ایران را آلوده ترین شهر جهان اعلام کرده است، چگونه رئیس محترم سازمان محیط زیست جایزه نخست ملی محیط زیست ایران را به استاندار سیستان و بلوچستان اعطا کرده است.

و این جایزه در حالی به استاندار سیستان و بلوچستان اعطا شده که مردم و مسئولین منطقه سیستان کاملا از عملکرد دولت در این منطقه ناراضی هستند.

اما نکته که در پایان باید به آن اشاره شود این است که مردم منطقه سیستان با وجود همه این مشکلات از قبیل گرمای طاقت فرسا، قطعی آب و برق، خشکسالی، بیکاری و آلودگی هوا بازهم صبورانه پای نظام و انقلاب ایستاده اند و حضور پرشور آن ها در دمای نزدیک به ۵۰ درجه در راهپیمایی روز قدس یکی از نمونه های این پایداری است.

منبع: مهر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۳۷۹۹۹۴۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مدارس نوبت صبح ۶ شهرستان خوزستان غیرحضوری شد

به گزارش «تابناک» به نقل از ایرنا، با اعلام شامگاه دوشنبه دبیر کمیته اضطرار آلودگی هوای استان، فعالیت مدارس تمامی مقاطع تحصیلی نوبت صبح در شهرستان‌های اهواز، باوی، کارون، آبادان، خرمشهر و شادگان روز سه‌شنبه به دلیل پیش‌بینی وقوع گرد و غبار به صورت غیرحضوری برگزار خواهد شد.

مدارس نوبت صبح و بعد از ظهر روز دوشنبه نیز به دلیل وقوع گرد و غبار به صورت غیرحضوری برگزار شد.

اداره کل هواشناسی خوزستان پیش از این نسبت به وقوع گرد و غبار در روزهای دوشنبه و سه شنبه هفته جاری هشدار سطح نارنجی صادر کرده بود.

دیگر خبرها

  • کولر همراه، تازه‌ترین اختراع «سونی» / عکس
  • دستگیری زوج جیب بر در منطقه ثامن مشهد
  • آسمان قم بارانی می‌شود
  • ۸ نکته مهم برای تهیه یک زیتون پرورده گیلانی اصل + طرز تهیه
  • آخر هفته بارانی برای کرمانشاهیان/دمای هوا کاهش می‌یابد
  • دانشکده علوم پزشکی چابهار از نظر مالی مستقل شد
  • رئیس سازمان حفاظت محیط زیست: حل مسئله گرد و غبار نیازمند هم‌افزایی دستگاه‌هاست / باید از ظرفیت رسانه‌ها استفاده کنیم
  • آخر هفته دمای هوای قم خنک‌تر می‌شود
  • مدارس نوبت صبح ۶ شهرستان خوزستان غیرحضوری شد
  • کشف تاریخ ۴۵۰۰ ساله در زابل